Reglament 

Descarrega't el reglament 2020 amb pdf, fent un clic aquí

1/ CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

1a) Per participar a la Mitja Marató cal tenir més de 14 anys, els menors de 18 anys hauran de portar una autorització dels pares o tutors (Autorització). Per participar a la Marató s’ha de ser major d’edat el dia de la carrera.
1b) Es totalment obligat per prendre la sortida a la Romànic Extrem 2020,  al recollir el dorsal, portar el present plec de responsabilitat signat. (Document)

1c) Places limitades a 300 corredors a la Mitja Marató i 200 a la Marató. L’assignació de places es regirà per estricte ordre d’ingrés, fins a completar la totalitat de participants esmentat anteriorment. Aquestes estaran obertes a partir del dia 16 de desembre de 2019.

1d) Les inscripcions es realitzaran única i exclusivament a través de la pàgina web www.fotoinstant.com. La inscripció no quedarà formalitzada fins que no s’hagi realitzat el pagament.

1e) L'organització es reserva el dret d'ampliar o reduir el nombre de places. Aquesta modificació seria anunciada a la web oficial de la carrera.
1f) Els circuits de la Mitja Marató i Marató no són homologats i per tant la distància pot variar dels 21km i 42km, per tant l’organització es reserva el dret a poder ampliar o reduir la distància de la Mitja Marató i Marató si això ha de comportar una major seguretat pel corredor.


2/ INSCRIPCIÓ

2a) La Romànic Extrem de la Vall de Bianya, és una prova amb 2 recorreguts, Mitja Marató i Marató, tria bé el que més puguis assolir.

2b) El preu de la inscripció són:

* 16/12/2019 al 20/12/2019: Marató Romànic Extrem 29€ (federats) i 34€ (no federats); Mitja Marató Romànic Extrem 19€ (federats) i 24€ (no federats).

* 21/12/2019 a 28/2/2020: Marató Romànic Extrem 30€ (federats) i 35€ (no federats); Mitja Marató Romànic Extrem 20€ (federats) i 25€ (no federats).
Aquests preus són fins el 28 de febrer del 2020, a partir del 1 de març de 2020 i fins el 28 de març de 2020 hi haurà un increment de 5€. Es reserva el dret d’acceptar-ne el mateix dia de la cursa amb un increment de 7€ en cada cursa.

2c) El preu d’inscripció inclou:

·         Obsequi regal Romànic Extrem.

·         Bossa del corredor.

·         Avituallaments en cursa.

·         Avituallament d’arribada.

·         Dorsal personalitzat, amb 4 imperdibles.

·         Sistema de cronometratge.

·         Llistes de classificació al moment.

·         Llistes de classificació on-line.

·         Servei de dutxa a l’arribada.

·         Servei de massatge i recuperació a l’arribada.

·         Servei de guarda-roba.

·         Fotos on-line gratuïtes de la Cursa fetes pels nostres fotògrafs oficials.


2d) Un cop realitzada la inscripció, no es tornarà l’ import de la mateixa si la no participació de l’atleta es per causes no imputables a l’organització. Únicament es podrà fer efectiu un canvi de nom  pel nom d'un altre company o amic, interessat en participar, enviant-nos les dades al correu romanicextrem@valldebianya.cat

 

 

3/ DORSAL I XIP

3a)  Per participar a la Marató o Mitja Marató “Romànic extrem” de la Vall de Bianya és obligatori l’ús del dorsal i xip lliurat per l’organització.​ La Comissió Organitzadora subministrarà un xip electrònic a cada corredor, que haurà de ser tornat a l'arribada de la cursa. En el cas de no retornar el xip es reclamarà la quantitat de 10€ al participant que no l’ hagi tornat.

​ El xip es podrà també tornar a l’Ajuntament de la Vall de Bianya pels que no podran tornar-lo el mateix dia de la cursa o per correu a
l’adreça següent: Ajuntament de la Vall de Bianya, Ctra. Camprodon, 2 – 17813 LA VALL DE BIANYA.

​​3b) Cada un dels participants tindrà un dorsal amb un color identificatiu del recorregut que a decidit inscriure’s.

3c) És obligatori portar el dorsal visible perquè l’organització pugui identificar als participants amb claredat en cada un dels controls.

3d) No està permès cap canvi de dorsal entre corredors.

​​​

 

4/ CONTROLS

4a) Durant el recorregut hi hauran diferents punts de controls repartits al llarg del mateix.

4b)  L’organització establirà un temps de pas en cada un dels controls. Aquells corredors que el sobrepassin hauran d’entregar el seu dorsal al control, retirar-se de la prova i seguir les instruccions dels responsables.

4c) Cada un dels controls també serà un punt d’informació on els participants podran trobar resposta a les inquietuds que els sorgeixin durant la carrera.

 

 

5/ AVITUALLAMENTS

5a) Durant els recorreguts els avituallaments seran líquids i sòlids i trobareu aigua, refrescos, begudes isotòniques, energètiques, fruita, fruits secs i llaminadures, depenent de si són líquids o líquids i sòlids. 

5b) Els avituallaments estaran repartits al llarg del recorregut i la distància entre ells serà de 5 a 8km quilòmetres aproximadament. 

5c) Els corredors han d'estudiar amb determinació on estaran col·locats cada un dels avituallaments per ser conscients de la distància i el desnivell existent entre els diferents punts. 

5d) Els participants han de llançar els residus de l'avituallament dins del perímetre marcat per l'organització. 

 

 

6/ RECORREGUT I MARCATGE

6a) El recorregut estarà marcat amb cinta plàstica de color viu, fletxes i altres elements de senyalització ubicats regularment depenent de la tipologia del terreny i dels diferents camins, sent responsabilitat de cada participant localitzar la senyalització i seguir-la.

6b) Els corredors hauran de respectar els filats, les portes i tot tipus de tanca relacionat amb la seguretat del bestiar o finques privades.

6c) El recorregut tindrà marcats els punts quilomètrics cada 5 Kms.

6d) És obligatori seguir l'itinerari marcat, així com passar per tots els controls de pas establerts.

6e) Si la situació ho exigeix, l'organització podrà realitzar les modificacions que consideri necessàries, així com retardar l'horari previst de la carrera.

6f) Els vehicles motoritzats tindran preferència en les zones asfaltades i en les cruïlles existents durant el recorregut. Serà responsabilitat dels participants aturar-se per extremar les precaucions abans de creuar la calçada.

6g) El mal temps no serà obstacle per la celebració de la prova, considerem que pot ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l'organització es reserva el dret d'anul·lar-la si així ho creu convenient.

6h) Els únics vehicles que podran seguir la prova seran els expressament autoritzats per  l’organització.

6i) La Mitja Marató tindrà un temps límit de 5 hores i la Marató 8 hores. 

 

 

7/ RETIRADES

7a) L’organització només es compromet a tornar als participants, al punt de sortida i arribada de la cursa, quan hagin abandonat en un control amb accés motoritzat.

7b) Els corredors que decideixin abandonar la cursa ho hauran de comunicar a l’organització i entregar el “xip”.

7c) Els corredors que decideixin abandonar la carrera hauran de retirar-se en un dels punts de control. Només una lesió de gravetat justificarà que un participant abandoni en un altre punt del recorregut.

7d) L’organització no tornarà als participants que han abandonat fins que hagi finalitzat la cursa, si això comporta un perill pel desenvolupament òptim d’aquesta.

 

 

8/ EMERGÈNCIES

8a) Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats.

8b) Es comptarà amb l’assistència d’un servei mèdic.

8c) En cas d’emergència sense zona de cobertura els corredors estan obligats a trucar al 112.

 

 

9/ BRÍFING I RECOLLIDA DE DORSALS

9a) Per recollir el dorsal serà necessari presentar el passaport, el DNI o un document equivalent pels estrangers, la targeta federativa (en cas d’estar federat) i el document de lliurament de responsabilitat que facilitarà l’organització amb la inscripció.

9b) El fet de no retirar el dorsal i el xip en l’ horari establert significa la renúncia als mateixos.

9c) El dorsal i el xip es lliuraran el dissabte 28 de març al Centre Cívic de la Vall de Bianya de 17:00h a 20:00h o el mateix dia de la cursa a partir de les 7:00h i fins les 7:45h. del matí a la zona esportiva de l’Hostalnou de Bianya pels corredors de la Marató i de les 8:00h i fins les 8:45h. pels corredors de la Mitja Marató.

9d) En el “brífing” es donaran tots els detalls tècnics que el corredor necessita conèixer per fer front a cada un dels recorreguts.

9e) Tots els corredors hauran d’estar presents al “brífing”

9f) Es faran dos sortides cronometrades. La sortida de la Marató es donarà a les 8:00h i la Mitja Marató a les 9:00 des de la zona esportiva de l’Hostalnou de Bianya. L’arribada serà al mateix lloc i s’haurà de complir amb el límit establert en els temps de pas pels diferents controls, en cas contrari, caldrà seguir les instruccions de l’organització.

 

10/ MEDI AMBIENT

10a) La cursa esdevé per uns entorns natural únics i cal que continuïn tal com estan. Els participants hauran de conservar i preservar el medi.

10b) Els corredors hauran d'adaptar-se a cada una de les diferents tipologies de terreny que es trobaran durant els recorreguts.

10c) Com a corredors de muntanya, cada un dels participants, no només hauran de preservar el medi, sinó actuar amb responsabilitat i tenir un comportament exemplar davant de qualsevol adversitat.

10d) Recordeu que passeu per un Parc Natural i un PEIN, no llenceu res al terra, guardeu-ho fins al proper control o a l’arribada. Sigueu respectuosos amb l'entorn, tots ho agraírem.

10e) NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa per moltes zones ramaderes.

 

 

11/ RESPONSABILITAT DEL CORREDOR

11a) Els inscrits a la cursa participen voluntàriament i sota la seva responsabilitat en la competició. Per aquest motiu, l’entitat organitzadora, els col·laboradors, els patrocinadors i els altres participants queden lliure de qualsevol responsabilitat civil.

11b) L’organització facilitarà a tots els corredors, juntament amb la inscripció, un document de lliurament de responsabilitat que hauran de signar.

11c) L’organització no es  fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Inscriure’s eximeix de tota responsabilitat als organitzadors en cas d’accident, lesió o qualsevol imprevist.

 

 

12/ CATEGORIES

12a) Es constitueixen dos categories, dins les classes masculina i femenina: Sènior (18-39 anys), Veterans (40 en amunt). Podrà sol·licitar-se document acreditatiu de l’edat.

12b) Hi haurà trofeus per als tres primers homes i dones de cada categoria i modalitat de cursa escollida i també pels guanyadors absoluts de les dos modalitats per categoria i sexe.

12c) El primer classificat/da de la Vall de Bianya també tindrà premi.

12d) Es podran obtenir els resultats oficials a través del web: www.eossud.com el mateix dia de la cursa en acabar la prova i a partir del dilluns al web turisme.wix.com/romanicextrem.​

12e) Hi haurà sorteig de material esportiu i d’altres productes al finalitzar la prova.

 

 

13/ PROTECCIÓ DE DADES

13a) La finalitat de la cessió de les vostres dades són: Gestionar la prova i enviar-vos informació relacionada amb la Marató i Mitja Marató de muntanya “Romànic Extrem” de la Vall de Bianya com d’altres curses.

13b) Les vostres dades personals que ens faciliteu seran incorporades al fitxer de fotoinstant.com.

13c) Els participants, donen consentiment exprés al tractament de les seves dades personals i autoritzen també l’organitzador a publicar‐les en el llistat d’inscrits i en el llistat de resultats.

13d) Podreu exercir el vostre dret d’accés, rectificació i cancel·lació per correu electrònic a fotoinstant@gmail.com.

​13e) Les vostres dades seran tractades d’acord amb el que estableix la llei orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (BOE núm 298, del 14 de desembre de 1999).​

 

 

14/ DRETS D’IMATGE

14a) Els participants o representants legals dels menors d’ edat accepten cedir a l’organitzador i col·laboradors  el dret de captació, reproducció, distribució i publicació de les imatges de la cursa a qualsevol medi de comunicació com diaris, web, etc...

El fet de participar suposa l’acceptació de totes aquestes normes, quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

 


El fet de participar suposa l’acceptació de totes aquestes normes, quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

                                          

Organització de la Romànic Extrem

Vall de Bianya